ADHD - Awareness Month

Sist oppdatert
30
.
09
.
2021
Kategori

Oktober er den internasjonale ADHD - Awareness Month. Det er en hel måned som vi bruker til å legge ekstra trykk på informasjonsdeling om ADHD i ulike kanaler.

Mange mennesker er berørt av ADHD på en eller annen måte. Noen har selv diagnosen. Andre har noen i familien med ADHD. En kollega eller en klassekamerat. Forskning viser at ca. 3-5% av barn og unge under 18 år har en ADHD-diagnose. Kjønnsfordelingen hos barn med ADHD er forholdstallet 4:1, i guttenes favør. Videre viser forskning at ca. 2-3% av voksne har en ADHD-diagnose. Til tross for dette er det en enorm mengde feil og villedende informasjon på internett og i media om tilstanden. I tillegg er det mennesker med ADHD som aldri har blitt diagnostisert, men har liv fylt med utfordringer som er direkte knyttet til symptomene.

Å arbeide med å få ut kunnskap om ADHD er selvfølgelig ikke noe man driver med bare i oktober, men ved å ha en måned hvor flere internasjonale organisasjoner og grupper går sammen og løfter fram denne diagnosen, blir man ekstra synlig.

Vi har tenkt å fylle kanalene våre med ekstra mye innhold under emneknaggen #adhdawareness, så følg med på Facebook og Instagram! Vi oppfordrer også deg til å bruke #adhdawareness når du deler eget innhold.

Disse elementene kan du bruke på Facebook og instagram:

Facebook cover
Instagram
Facebook post

Skulle du ha behov for en ADHD Norge-plakat i A2, finner du nedlastbar trykkfil her:

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten