ADHD og spillavhengighet

Sist oppdatert
01
.
11
.
2020
Kategori

I denne podkasten intervjuer Eskil Johnsen Rolf Brumoen som jobber som klinisk sosionom ved Blå Kors sin poliklinikk. Rolf har mange års erfaring med arbeid innenfor denne gruppen.

Rolf Brumoen er klinisk sosionom ved Blå Kors sin poliklinikk. Ifølge han har problemet økt på grunn av økt tilgjengelighet: 

«På 2000-tallet var Norge det landet i verden som hadde flest spillautomater per innbygger. Dette er maskiner som er laget for å få folk avhengige. Hjernen vår er laget slik at den vil ha raske stimuli. Når vi mennesker gjør noe som er godt, utskiller hjernen vår dopamin i store mengder. Dette er noe vi mennesker trenger. På spill er dette en ekstrem belønning. Hvem som helst kan få dette, vi er alle disponert, men det handler ofte om uflaks. Men mennesker som går gjennom en periode der de er sårbare eller har underliggende problemer, som angst, depresjon – eller ADHD, så har de en sårbarhet der de er mer på jakt etter å finne noe som gjør at de føler seg bedre. Mennesker med ADHD tar dårligere opp dopamin i hjernen, så mange er litt understimulert. Dermed kjenner de på et ubehag ved ikke å være helt tilfreds, derfor er de på jakt etter ting som har sterkere stimuli.»

Hør hele intervjuet med Rolf Brumoen

Se hele intervjuet med Rolf Brumoen

Bilde kreditering:
Benoit Dare @ Unsplash

Andre leste disse artiklene også

Tilbake til oversikten