Jenter kan også ha ADHD

Sist oppdatert
01
.
10
.
2020
Kategori

Når jenter får ADHD har de ofte problemer med konsentrasjonen. De er ikke alltid like hyperaktive som gutter med ADHD.

Det er ikke bare gutter som får ADHD, selv om det er flere gutter enn jenter som får en ADHD-diagnose. Man sier at det er cirka to prosent av de som får en ADHD-diagnose, som er jenter. Jenter som får ADHD, får ofte ADHD uoppmerksom type. Det vil si at man har problemer med oppmerksomheten, konsentrasjonen og utholdenheten. Ikke alle jentene er like hyperaktive som guttene er.

De som har ADHD uoppmerksom type, er ofte stille og rolige. De gjør lite ut av seg. Siden de ikke bråker så mye, så er det lett å tro at disse jentene sitter ved pulten sin og gjør de oppgavene  de får beskjed om. Men mange med ADHD uoppmerksom type kan slite med å konsentrere seg, og de har lett for å drømme seg bort. Og dermed kan det være lett å falle ut fra undervisningen.

Får ikke med seg beskjeder

Mange som har ADHD uoppmerksom type, er ganske ustrukturerte. De glemmer ting, får ikke med seg beskjeder og er generelt ganske distré. De som har ADHD uoppmerksom type har også lett for å utsette ting så lenge de kan. Kommer de ikke i gang med en gang, kan det hende at det aldri blir gjort. Generelt kan man si at mange med ADHD sliter med å fokusere på oppgaver de synes er kjedelig, men de kan bli veldig revet med om det er noe som interesserer dem.

«Guttejenter»

Det er også noen jenter som er hyperaktive og impulsive. Disse jentene blir ofte kalt «guttejenter». De havner fort i bråk, blir lett sinte og deltar i blant i slåsskamp. Men det er viktig å huske på at de som har ADHD, ofte har mange gode kvaliteter også. De er ofte kreative og flinke til å lage ting.

Kilde: «Helt hyper», Mariann Youmans

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
Tilbake til oversikten