ADHD hos kvinner - frokostseminar 24. april på Kulturhuset i Oslo

Sist oppdatert
21
.
02
.
2024
Kategori

Velkommen til frokostseminar om kvinner og ADHD

Illustrasjon: www.unklejudy.com

ARRANGEMENTET ER FULLT

De siste årene har det vært en stor økning blant kvinnersom får diagnosen ADHD. Mange kvinner opplever å få diagnosen sent og mange kvinner kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene av symptomer på ADHD. Onsdag 24. april kl 9:00 – 11:30 inviterer ADHD Norge til frokostseminar om kvinner og ADHD på Hovedrommet på Kulturhuset i Oslo.

Frokostseminaret skal ta for seg hvilke utfordringer kvinner med ADHD har, både i hverdagsliv, arbeidsliv, familieliv og i ulike faser av livet. Hvorfor er det viktig å snakke om ADHD i et kjønnsspesifikt perspektiv? Har kvinner andre symptomer og plager knyttet til ADHD? Hvilke utfordringer og erfaringer har kvinner med ADHD som menn med ADHD ikke har? Kan det være positive sider knyttet til diagnosen?

Program:

9:00     Enkel servering

9:15     Å leve medADHD

10:15   PAUSE

10:30   Hvorfor er det viktig å snakke om kvinner og ADHD?

11:30   Avslutning

Å leve med ADHD

Det blir intervju med to kvinner med ADHD:

Kristin Leer (54) er forfatter av boken ADHD – 7 veier til ny forståelse som kom ut i 2021. Hun er utdannet lege og fikk diagnosen etter fylte førti. Hun har også barn med ADHD. Hun jobber i dag innenfor rus- og avhengighetsmedisin.

Anette Dølen (25) har medvirket i prosjektet «Unge kvinner med ADHD» som Mental Helse Ungdom ferdigstilte i fjor og fikk ADHD-diagnosen i 2022. Hun bor på Løten og tar en mastergrad i bærekraft i jordbruk, samtidig som hun jobber som avløser.

Hvorfor er det viktig å snakke om kvinner og ADHD?

Psykiater Berit Skretting Solberg har jobbet og forsket i mange år på ADHD. Til daglig jobber hun ved Universitet i Bergen. Liv Bjørnhaug Johansen er sykepleier og forfatter. I 2023 utga hun boka Diagnose: kvinne om kjønnsskjevhetene i medisinen og konsekvensene det får i kvinners liv. Hun jobber til daglig som seniorrådgiver på kvinnehelse i Norske kvinners sanitetsforening.

Faglig rådgiver i ADHD Norge Lucie Glede Collett er intervjuer. Hun er utdannet psykolog.

Dato: Onsdag 24. april
Tid: kl 9:00 – 11:30
Sted: Hovedrommet på Kulturhuset i Oslo

Arrangementet blir tatt opp, men ikke streamet.

Arrangementet krever påmelding og koster 100 kr. Servering er inkludert i prisen.

Hold deg oppdatert i Facebookarrangementet her: https://fb.me/e/1kYps5Mcm

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

← Tilbake til oversikten