ADHD Norge på Arendalsuka 2023

Sist oppdatert
07
.
08
.
2023
Kategori

I år er vi tilstede på Arendalsuka (14.-18. august) med tre ulike arrangementer

Mandag 14. august

Hvorfor øker antall henvisninger for Autismespekterforstyrrelser og ADHD?

Arrangementstype: Sofaprat
Dato: 14. august
Sted: Scenen, Hjerneteltet
Tid: 15.15 - 16.00

Deltakere: fastlege Kaveh Rashidi, leder for Norsk Psykiatrisk Forening Lars Lien og samtaleleder og leder av Norsk Sykepleierforbunds Faggruppe innen psykisk helse og rus Espen Gade Rolland.

De siste årene har det vært et økende antall henvisninger til spesialisthelsetjenesten med mistanke om Autismespekterforstyrrelse og ADHD. For barn gjelder dette henvisninger til BUP, for voksne gjelder dette henholdsvis habiliteringstjenesten og DPS. Særlig i voksenfeltet er det også mange som blir avvist uten å bli utredet og mange velger å bli utredet privat.
Autismespekterforstyrrelser og ADHD er ofte overlappende diagnoser med også betydelig grad av komorbide lidelser og tilleggsvansker. Hva tror vi denne økningen skyldes? Hvilke andre tendenser ser vi? Og hvordan skal tjenestene møte dette med stadig knappere ressurser?

Facebookarrangement finner du her

Lenke til streaming fra Hjerneteltet

Arrangement av ADHD Norge og Norsk psykiatrisk forening

Onsdag 16. august

Bokstavkjeks

Dato: 16. august
Sted:
Torvscenen
Tid: 13:30 - 14:15

På Torvscenen under Arendalsuka Ung skal Shana Fevang Mathai, norsk programleder, musiker og lærer, sammen med to jenter på 11 år, en med og en uten ADHD, ha en live podkastinnspilling. Her skal de snakke om hvordan det er å leve med ADHD som barn, være venn til en med ADHD og mye mer. Gjennom sang, dans og snikksnakk vil du garantert lære noe nytt om ADHD og bli samtidig blir underholdt. Dette vil du ikke gå glipp av, Velkommen!

Facebookarrangement finner du her

Lenke til streaming av dette arrangementet finner du her

Forbrytelse og straff - og ADHD

Dato: 14. august
Sted:
Madam Reiersen
Tid: 18.00

Deltakere: Espen Thoresen, Erling Havnå og Bernt Hulsker.

Erling Havnå og Bernt Hulsker er begge tidligere toppidrettsutøvere. Og straffedømte. Kan ADHD forklare noen av likhetstrekkene? Var det tilfeldig at de havnet på feil side av loven? Hvordan er det å sone sin straff med ADHD? Og kan man starte på nytt?

Erling Havnå har flere titler i kickboksing, men er mest kjent som «Sleggemannen» fra NOKAS-ranet og ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på 10 år.

Bernt Hulsker er tidligere eliteseriespiller på ulike lag i norsk toppfotball, kjent som programleder og dømt til 18 dager betinget fengsel for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd, samt en bot på 15 000 kr.

Erling og Bernt blir intervjuet av Espen Thoresen. Espen Thoresen er en kjent norsk journalist og komiker. Espen har forresten også ADHD.

Facebookarrangement finner du her

Dette arrangementet vil bli filmet og publisert i etterkant.

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten