ADHD og pengespillavhengighet

Sist oppdatert
19
.
11
.
2021
Kategori

Mennesker med ADHD kan være ekstra sårbare for pengespillavhengighet. Hjernen vår er laget slik at den vil ha raske stimuli. Når mennesker gjør noe som er godt, utskiller hjernen vår dopamin i store mengder. Spill kan gi umiddelbare og hyppige belønninger, og impulsiviteten kan bidra til kjappe avgjørelser og dristige valg med nye kredittkort og forbrukslån.

ADHD Norge har hatt en markant økning i henvendelser som gjelder spillavhengighet. Det er tydelig at mange sliter med dette. Skammen og håpløsheten blant mange er stor.

De fleste mennesker som søker hjelp blir med tiden kvitt problemene. Men mange søker ikke hjelp, og får større problemer i forsøket med å ordne opp selv. Mennesker med ADHD som har en pengespillavhengighet trenger å gjenkjenne egne mønstre, se sammenhenger og på den måten innse at de har et problem. De er ikke alene om å ha en slik utfordring, og vi ønsker å nå ut med informasjon om at dette kan løses med god dialog og behandling. Filmen, som er støttet av Stiftelsen Dam, er også rettet mot pårørende som mistenker at deres nærmeste har et pengespillproblem som vedkommende ikke snakker om.

Ta kontakt med enten ADHD Norge eller Spillavhengighet Norge om du trenger mer informasjon, eller noen å prate med.

Nina fra Trøndelag har ADHD og er pengespillavhengig.

Bilde kreditering:
← Tilbake til oversikten