ADHD og søvn

Sist oppdatert
02
.
02
.
2024
Kategori

Mange med ADHD sliter med søvn; de har både problemer med søvn og de sover kortere enn folk flest. De siste årene har det blitt et større fokus på viktigheten av god søvn – og også hvordan dårlig søvn har en negativ effekt på mange områder i livet.

Radiomann Jon Toset som selv har ADHD og selv har slitt med søvnproblemer, undersøker i denne podkastserien på tre episoder sammenhengen mellom ADHD og søvnforstyrrelser, hva man kan gjøre hvis man har ADHD og sliter med søvnen, hva man kan gjøre som forelder og ikke minst: hvorfor det er viktig å sove godt.

Jon Toset

Episode 1: Voksne med ADHD og søvn

Det er flere voksne med ADHD som har søvnproblemer, men kan man utvikle ADHD hvis man har søvnproblemer? Jon snakker med psykiater og forsker Jan Haavik om hva forskningen sier om ADHD og søvn. Cecilie Graham-Olsen har ADHD og har hatt store søvnvansker.Det har hun ikke lenger etter søvnutredning og tilpasning.

Episode 2: Barn og unge med ADHD og søvn

Professor Mari Hysing snakker om barn og unge med psykiske vansker og samtidige søvnvansker. Ungdom har insomnisymptomer og døgnrytmeforstyrrelser som påvirker hvordan de fungerer i hverdagen.

Jon har reist til Telemark for å ta en prat med foreldrene Kjetil og Silje for å høre hva de gjorde for å få sitt barn til å sove.

Episode 3: Om søvn

Jon snakker med søvnforsker Janne Grønli, forfatter av boken «Søvnkoden». Hvorfor sover vi? Hva skjer når man sover? Hva er søvnhygiene? Ane Wilhelmsen Langeland er somnolog og har dokorgrad i søvnlidelser. Hva er somnologi? Hvordan behandler man søvnproblemer?

Bilde kreditering:
← Tilbake til oversikten