Den digitale verktøykassa – hvordan lærer jeg best?

Sist oppdatert
30
.
08
.
2023
Kategori

Verktøykassa viser barn og unge med dysleksi, spesifikke språkvansker og/eller ADHD i aldersgruppen 9-13 år hvilke digitale hjelpemidler de kan ta i bruk.

Filmene viser deg hvordan du kan bruke hjelpemidler i praksis og vil kunne gi en god inngang til læring. Se og lær hvordan du kan«lese med ørene», diktere på ulike måter, oversette tekst til ulike språk og benytte skrive- og retteprogram.

Tradisjonelt så er det de voksne som bestemmer hvilke hjelpemidler barna skal benytte, uten at barnet selv får medvirke. Disse filmene er laget med barn for barn slik at de selv ønsker å prøve ut et digitalt hjelpemiddel.

Hovedmålet er at barn og unge skal bli mer selvstendig i sitt eget læringsarbeid og ta egne valg i læringssituasjonen. Videre er målet å fremme kritisk tenkning, økt digital kompetanse basert på vitenskapelig metode og få en bedre forståelse av hva som fungerer best for meg.

Diktering på mobil

Diktering i Word!

I stedet for å skrive selv kan du si ordene høyt og programmet vi skrive det for deg. Denne filmen viser deg hvordan du kan bruke diktering i word:

Flere tips om diktering!

Få tekst lest opp med mobilen! (Microsoft Lens)

I stedet for å lese teksten selv kan du ta bilde av teksten å få den lest opp på mobil eller nettbrett. Denne filmen lærer deg å bruke Microsoft Lens.

Oversette tekst med mobilen!

I stedet for å oversette et annet språk til norsk vil denne Appen oversette for deg. Denne filmen lærer deg å oversette tekst i et annet språk til norsk, samt få teksten lest opp. Her lærer du å bruke Google Translate:

Spør mobilen om hjelp!

I denne filmen lærer du om hvordan du kan bruke Siri:

Program som hjelper deg å skrive!

Ulike ord kan være vanskelig å skrive riktig. I denne filmen vises det bruk av lese- og støtteprogrammet Lingdys:

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten