Espen uten filter

Sist oppdatert
11
.
10
.
2021
Kategori

I denne podkastserien intervjuer Espen Thoresen kjente mennesker om hvordan det er å leve med ekstra mye energi og pågangsmot i en strømlinjeformet verden.

Komiker og journalist Espen Thoresen har vunnet en rekke priser for sitt arbeid som radiojournalist, og han har de siste årene laget en rekke podkaster for ADHD Norge, både alene og sammen med sin kollega Jon Toset.

Janne Rønningen: Stand-up-komiker og lærer Janne Rønningen snakker om hvordan hun fikk diagnosen ADHD, om å ha det rotete hjemme og hvorfor hun ble kalt "ubåtkjøreren".

Alex Rosén: Alex forteller Espen om hvordan han ble beskyldt av "sjefen" i ADHD Norge for å ha ADHD, hvordan han traff kvinnen i sitt liv og at han aldri har vært dårlig på skolen.

Thomas Hylland Eriksen: Professor i sosialantropologi Thomas Hylland Eriksen diskuterer med Espen hvorfor sakte er bedre enn fort, men hvorfor fort er det nye sakte.

Jon Toset: Radiomannen Jon Toset deler refleksjoner rundt det å få diagnosen ADHD som voksen, å ha hue som et flytårn og hvordan man blir en god lytter.

Pelle Neraasen: Tidligere manager og prosjektleder i Oslo Konserthus Pelle Neraasen diskuterer ADHD-medisinering, Lars Lillo-Stenberg som diagnostisk verktøy og fordelen å kunne gønne på når det er travelt.

Unni Askeland: Den spilleglade kunstneren Unni Askeland blir diagnostisert (men ikke utredet) av Espen, hvor han bruker historier hvor lav impulskontroll er et gjennomgangstema, mot henne.

Espen Thoresen: I 2017 ba ADHD Norge komiker og journalist Espen Thoresen lage en radiodokumentar om utredningen ved ADHD. Espen tok det personlig og lot seg utrede hos psykiater Espen Anker.

Mira Craig: Artist Mira Craig intervjues av Espen om kulturelle forskjeller på symptomer, høytlesning for barn med konsentrasjonsvansker og skravling i sin alminnelighet.

Svein Østvik: Charter-Svein Østvik intervjues av Espen om læreren som får han til å grine, det å alltid snakke høyt i et samfunn fullt av stille-vogner og det å ha ADHD i sin allminnelighet.

Kristopher Schau: Her forteller han om eksperimentet sitt med "dampbørn", hvordan det er å leve med anormal gasighet og blir ADHD-testet av Espen.

Tommy Akerholdt: Trommis Tommy "Manboy" Akerholdt snakker med Espen om hva han gjør annerledes etter han fikk diagnosen, om turnélivet og om sammenhengen mellom trommer og ADHD.

Petter Baarli: I denne podkasten snakker Espen med låtskriver og gitarist i Backstreet Girls Petter Baarli, om å se framover, hva som skjer når du ikke sover på seks døgn og om den gangen han drakk en solo og så den hellige graal.Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten