Hva skjer i hjernen?

Sist oppdatert
01
.
10
.
2020

Alle vet at Ida har ADHD. Men hva er det egentlig som skjer inni i hjernen hennes? Svaret får du i vår film om ADHD.

Ved ADHD oppstår en kjemisk ubalanse i noen områder av hjernen. Hjernen består av mange milliarder hjerneceller organisert i nettverk, som har i oppgave å motta, bearbeide og videreformidle informasjon. Dette skjer ved hjelp av elektriske impulser og signalstoffer som sendes mellom nerveceller. Det som antas å være annerledes i hjernens prosesser ved ADHD, er at det noen ganger er for lite dopamin, og signalene mellom nerveceller blir for dårlige. Da blir det vanskelig å skille mellom viktig og mindre viktig informasjon, å se tidslinjer og å følge en plan.

Denne prosessen har vi prøvd å forklare på en enkel måte i en film som både barn og voksne kan se for å forstå. – Gjennom film som virkemiddel kan alle som lever med ADHD og deres pårørende, få en god forståelse av hva utfordringene dreier seg om, sier prosjektleder Nina Holmen, som er fagsjef i ADHD Norge. – Målsettingen for prosjektet er å spre kunnskap om ADHD generelt, og å kunne bruke filmene innenfor undervisningssektor, helsevesen og i egen organisasjon.

Dette er film nummer to i et prosjekt der ADHD Norge har samarbeidet med animatør Per Trystad i Try Design, og skuespiller Sunniva De Mond Nordal har fortellerstemmen. I tillegg har prosjektgruppa bestått av Britta Bech Gulbrandsen, Magnus Jagland Kjeldsen, Jon Toset, Heidi Aase, dr.med. Pål Zeiner og Nina Holmen. Filmene er laget med midler fra Stiftelsen Dam.

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten