Nytt lokallag i Hallingdal

Sist oppdatert
19
.
01
.
2021
Kategori

ADHD Norge Hallingdal er et nytt lokallag med mange planer framover

Tore Fauske Haugen er initiativtager til det nye lokallaget. Da han fikk ADHD i familien, ble mye snudd på hodet.

– Vi savnet både informasjon og lokalt fellesskap etter at utredningen ble presentert oss i august 2016. Vi var på kurs via BUP på Ringerike, men foruten det fikk vi ingen tips lokalt på Geilo eller Hallingdal. Vi har søkt mye informasjon selv, meldte oss inn i ADHD Norge, og oppdaget underveis at det er «jo andre med ADHD» også, sier Tore. – Felles for dem vi har snakket med og oss selv, er at vi alle har savnet et fellesskap, både oss foreldre og på vegne av vår sønn. Hvor vi kan få riktig og god informasjon/veiledning, skape møteplasser og bidra til at lokalsamfunnet får mer kunnskap og forståelse. Mange opplever også at man er «alene» i samarbeid med skolen.

I Hallingdal er det ca. 4 286 barn og ungdom mellom 0-19 år, ifølge statistikk/forskning har mellom 129 og 215 (3-5%) av disse ADHD, enten de vet det eller ikke.

Mange planer

Lokallaget har mange planer framover. – Vi skal rekruttere flere medlemmer i lokallaget, sende ut nyhetsbrev hver 14. dag og opprette egen facebook side. Vi skal kartlegge hva medlemmene ønsker at vi som lokallag skal jobbe med, sier Tore. – Vi skal også sende nyhetsbrev og informasjon til alle skolene/oppvekstsjefer i Hallingdal – mitt mål er at hver skole/barnehage/kommune og hvert idrettslag på sikt kan «utnevne» en ADHD ansvarlig i sin kommune. Denne personen skal være en ressursperson innad i kommunen, som vi kan jobbe sammen med. Vi opplever at mange av skolene innrømmer at de ønsker mer kompetanse/støtte i dette arbeidet.

ADHD Norge Hallingdal lokallag vil også skape fysiske møteplass for medlemmer – så snart Covid-19 tillater dette.

Så lang har de allerede rukket å laget pressemelding og fått omtale i avisa Hallingdølen, de har sendt e-post til alle registrerte medlemmer med bostedsadresse Hallingdal og sendt e-post til alle skoler og idrettslag.

Har du lyst til å engasjere deg i ADHD Norge Hallingdal? Ta kontakt med:

Tore Fauske Haugen

Mobil 913 42 224

adhd.hallingdal.lokal@gmail.com

Bildet: Interimstyret med leder Tore Fauske Haugen (tore@fauskehaugen.no) og styremedlemmer Sjemmedal og Jan Eiklid

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten