Podkasten "Ta det som en mann"

Sist oppdatert
23
.
08
.
2022

I sommer har ADHD Norge lansert podkastserien «Ta det som en mann» hvor kjente menn snakker med Espen Thoresen om hvordan det er å leve med ADHD.

Håvard Lilleheie og Espen Thoresen

I kjølvannet av pandemien dukket idéen til en podkastserie med en serie portretter med menn med ADHD opp. Innspillingene startet mens det fortsatt var restriksjoner for sosial omgang på grunn av koronapandemien. I januar ble det første opptaket gjort med manusforfatter og programleder Gjermund Stenberg Eriksen hjemme i stua hans i Ski, deretter bar det ut til Tufte gård for å besøke den tidligere roeren og olympieren Olaf Tufte, som nettopp hadde lagt opp. Olaf har ikke blitt diagnostisert med ADHD, men er ganske sikker på at han hadde fått diagnosen i dag hvis ikke han hadde blitt toppidrettsutøver. Deretter fulgte intervjuer med bassisten i bandet Kvelertak, Marvin Nygaard, skuespiller Håvard Lilleheie og Sola Jonsen, trommis i DumDum Boys.  

Etter dette skulle serien være ferdig. Opprinnelig var det tenkt kun fem episoder, og ingressen i podkasten opplyser fortsatt om «fem menn, én diagnose», men sånn skulle det ikke gå. Det dukket opp flere interessante fyrer med ulike bakgrunner og ulike opplevelser, og da var det bare å fortsette å intervjue: reality-kjendis Mayoo Indiran, stand-up komiker Jonis Josef og Tommy Akerholdt, trommis i Turboneger og OnklP & De Fjerne Slektningene.   

Hør podkasten her:

Episode 1: Stand-up-komiker, skuespiller, serieskaper og programleder Jonis Josef forsøkte å unngå å få diagnosen i mange år, men fikk til slutt ADHD i voksen alder.

Episode 2: Gjermund Stenberg Eriksen er en norsk manusforfatter og programleder i NRK. Gjermund fikk ADHD-diagnosen rett før jul i 2021.

Episode 3: Trommisen i Dum Dum Boys, Sola Johnsen, fikk ADHD-diagnosen rett før pandemien. Oppveksten var preget av utfordringer med skolen, men har fått utløp for rastløsheten med fotball, jobb som bud og senere musikk.

Episode 4: Håvard Lilleheie er komiker, programleder og skuespiller. Håvard har nettopp vært med i realityserien "16 ukers helvete" og har nettopp blitt pappa igjen. ADHD-diagnosen fikk han i voksen alder etter at sønnen hans fikk diagnosen.

Episode 5: Bassist i Kvelertak, Marvin Nygaard, stod foran det store gjennombruddet og Europaturné idet pandemien brøt ut. Istedenfor å slå gjennom, ble Marvin arbeidsledig. Hvordan har det vært?

Episode 6: Tidligere toppidrettsutøver i roing og olympier Olaf Tufte la opp i 2021. Det er lenge siden han planla for smellen som kan komme når man avslutter idrettskarrieren. Hvordan har han brukt tiden etter OL og hva er nøkkelen til å få ting gjort?

Episode 7: Mayoo Indiran er en kjent TV-personlighet og realitydeltager. Her forteller han om hvordan det var å vokse opp med ADHD og hvordan det påvirker han som voksen. Han snakker også om viktigheten av å få ut informasjon om ADHD til personer med flerkulturell bakgrunn, hvor flere kommer fra land der ADHD er helt ukjent.

Episode 8: Tommy Akerholdt spiller trommer i Turboneger og OnklP og de fjerne slektningene. Tommy har nettopp mistet en god venn, det har vært pandemi og spilletørke og han har gått i terapi.

Episode 9: Vokalisten i bandet Beglomeg Raymond Teigen Hauger gjorde seg bemerket under Spellemannprisutdelingen i 2015 med en uvanlig takketale. Raymond selv sier at han "blir lett stimulert"

Episode 10: Hva tenker en fyr med ADHD som selv er singel og har tilbragt mye tid i ekstreme chatteforaer om incels, nettkultur og ukultur, den politiske utviklingen og framtiden? Hør intervju av Lasse Josephsen:

Episode 11: I nyeste episode av podkastserien "Ta det som en mann", møter vi musiker og programleder Thomas Felberg. Han snakker om et liv med musikk, høyt energinivå og om hva som får han til å bevare bakkekontakten. Espen tester musikkunnskapen til Thomas med varierende resultat, og hva synes egentlig Thomas om norsk rock?

Episode 12: EspenThoresen snakker med bokaktuelle komiker, skuespiller og podkaster HermanFlesvig om skole, oppvekst og mansplaining. Hvordan var det å sitte mye på gangenpå skolen, hvilken kroppsdel hengte Herman et triangel på, og hvordan reagerte hannår han ikke fikk avtjene verneplikten på grunn av sin ADHD?

Sola Johnsen, Espen Thoresen og Gry Lunde. Foto: Therese Dahl
Stand-up-komiker, skuespiller, serieskaper og programleder Jonis Josef
Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten