Råd om økonomistyring i hverdagen

Sist oppdatert
14
.
02
.
2024
Kategori

Vil du bli bedre på økonomistyring i hverdagen? ADHD Norge har laget seks kortfilmer med økonomiske tips og råd fra økonomiekspert Arman Vestad.

Bakgrunn og behov

Symptomer på ADHD er uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet. Selv om symptomtrykk varierer fra person til person, vil mennesker med ADHD i stor grad trenge mer tilrettelegging og oppfølging enn andre mennesker, da de eksekutive funksjonene er nedsatt. Oppmerksomhetsvansker hos voksne med ADHD kan innebære at man gjør slurvefeil, er unøyaktig, har vansker med å holde oversikt eller å overholde tidsfrister, og dermed kan glemme å betale regninger innen tidsfrist. Impulsivitet hos voksne med ADHD innebærer at man handler eller snakker uten å tenke seg om og gjør handlinger på impuls, for eksempel impulskjøp, eller at man brått slutter i en jobb. En del kan være styrt av øyeblikkets tanker og emosjoner og til tider ikke tenke langsiktig. Dette kan få store konsekvenser for mange seinere i livet. Flere av våre medlemmer forteller om impulsive handlinger med kredittkort, forbrukslån og netthandel. Her kan det lett gå over styr, regningene blir lagt i en skuff, og man klarer ikke å ordne opp på egen hånd. Når slike situasjoner oppstår, trenger mange voksne med ADHD hjelp til å ordne opp. Dette prosjektet er ment som en hjelp til struktur og organisering av egen økonomi i hverdagen og praktiske tips til hvor man kan skaffe hjelp om man trenger det.

Med i prosjektgruppen er foredragsholder og tidligere økonomirådgiver hos NAV, Arman Vestad. Vestad har utarbeidet og gjennomført flere hundre kurs i personlig økonomi overfor ulike målgrupper og har også lært opp rundt 100 kursholdere i å gjennomføre tilsvarende kurs lokalt der de jobber. Han har gjennomført intern opplæring av ansatte i NAV og andre kommunale tjenester i åtte år, med flere tusen deltakere, i tillegg til at han har utviklet webinar og filmer for blant andre NAV og andre aktører innen frivillig sektor.

Fra alvor til underholdning

ADHD Norge har også vært så heldige å få med komiker og foredragsholder Christer Torjussen som medvirkende skuespiller i filmene. Det å slite med økonomi kan for mange virke tyngende og skambelagt, og ikke alltid så lett å snakke om. Vi ønsker derfor å gi filmene et humoristisk preg, som både alminneliggjør og forklarer et noe tungt tema på en folkelig måte.

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten