"Status ADHD" - en podkastserie for deg som er interessert i ADHD

Sist oppdatert
13
.
11
.
2023


Vi har aldri hatt mer kunnskap om hva ADHD er, men vi har heller aldri hatt mer diskusjon rundt diagnosen. Feltet vokser, forekomsten øker, men det stilles også spørsmålstegn ved diagnosen på tross av at det er den mest veldokumenterte og grundige diagnosen i BUP.  

Hva er de store diskusjonene og debattene rundt ADHD? Hvorfor er denne diagnosen så utskjelt? Hva vet vi om ADHD - og hva er det vi ikke vet?

Podkastserien er et samarbeid mellom ADHD Norge, de regionale fagmiljøene for autisme, ADHD og Tourettes syndrom og R-BUP.

Episode 1: "Status ADHD: født sånn eller blitt sånn?"
Psykologspesialist Kristian Køhn, fra R-BUP Øst og Sør intervjuer psykiater og leder av Norsk Psykiatrisk forening Lars Lien og psykiater og professor ved Universitetet i Bergen Jan Haavik. De ser nærmere på om ADHD er arvelig eller miljøbetinget og andre årsaksforklaringer rundt ADHD. Og kan ADHD gå over?


Episode 2: "Status ADHD: født sånn eller blitt sånn?"
Psykologspesialist Kristian Køhn, fra R-BUP Øst og Sør snakker med psykolog og avdelingsdirektør hos Folkehelseinstituttet Heidi Aase og overlege ved Kronstad DPS Anne Halmøy. Temaet for podkasten er den økte forekomsten i ADHD de siste årene blant både barn, unge og voksne. Hvordan forholder vi oss til livets vanskeligheter og normalitetsbegrepet i en omskiftelig tid?


Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten