U(t)rolig

Sist oppdatert
26
.
10
.
2023

En podkastserie av og for ungdom med ADHD

Skammen over å føle seg utilstrekkelig, annerledes og misforstått kan ødelegge selvbildet til unge med ADHD. Vi har derfor laget en gøy og informativ podkastserie, av og for unge med ADHD, som kan bryte ned tabu og skam. Det oppleves både riktig, viktig og relevant å sette de unge i fokus, hvor de med egne ord får snakke om hvordan det er å leve med ADHD. Du kan høre historier fra inspirerende, ærlige og tøffe ungdommer med ADHD som har funnet ulike strategier i å leve med ADHD. Programleder er Jonas Lihaug, en fantastisk kar som er godt kjent for målgruppen gjennom sin YouTube-kanal hvor han har laget blant annet Baibai & Huginn, 4ETG og FlippKlipp.

Målgruppen er unge med ADHD mellom 15-30 år. Podkastserien kan også være nyttig for voksne som jobber med unge med ADHD, som ansatte ved skoler og universitet, idrettslag, musikk- og kulturarenaer, organisasjoner innenfor psykisk helse og andre.

Episode 1: Elliot
Elliot Sirius Esse-Lindsay (16) og Jonas Lihaug snakker om hvordan Elliots hjerne fungerer, og hvor forskjellige folk med ADHD er. De lurer på om hyperfokus kan gi noen fordeler, medisiner og temperament. Hva er Guttas Campus? Og hvordan har de hjulpet Elliot med å komme seg på skolen?

Episode 2: Thea
Thea Olsen, 15 år, fra Gjøvik elsker båter og liker ikke å sitte stille. Thea og Jonas snakker om hvordan hun lever med ADHD og hva hun synes er positivt med diagnosen. Hva skjer når hun prøver å gjøre ting hun ikke er interessert i? Er hun mest glad i praktisk eller teoretisk skole? Og hvordan foregikk ADHD-utredningen hennes?

Episode 3: Olivia
Jonas Lihaug taren prat med Olivia Brandth (21). Hun har ADHD, masse energi og driver med grafitti, kickboksing, skating, tegning og klesdesign. For å nevne noe. Olivia har slitt med sterke frustrasjonsutbrudd og følelseseksplosjoner. Hvordan taklet hun dem? Hvorfor fikk hun ikke utreding for ADHD da hun gikk på barneskolen og hadde det vanskelig? Og hvorfor liker hun jobben sin som bartender så godt?

Episode 4: Aron
For Aron, 17 år, er musikk livet! Han spiller klarinett, piano og trommer, og så lenge han får drive med musikk er han i sitt ess! I denne episoden av U(t)rolig snakker han om skolen, hyperfokus og følelseskontroll. Hvorfor prøver han å holde seg unna gaming? Kan man lære seg å kontrollere følelsene sine? Hva kan skolen bli bedre på? Og hvor finner han roen?

Episode 5: Lea
Lea Aarø-Stillesby (16) har alltid hatt mye energi. Hun har lenge antatt at hun harADHD, men det er først i år at hun fikk diagnosen. Hun går på NTG Lillehammer,en skole med fokus på idrett. Hvorfor fungerer NTG bedre for henne enn barne-og ungdomsskolen? Hvordan er det å ha ADHD i idrettsmiljøet? Hva er det medklatring som passer så godt til henne? Hvordan er det å bo alene og haansvar for egne rutiner, og hvilke tips har hun til andre som nylig har fått enADHD-diagnose?

Elliot Sirius Esse-Lindsay

Jonas Lihaug
Jonas Lihaug og Thea Olsen
Jonas Lihaug og Olivia Brandth
Innspilling av episode 4, Aron.

Jonas Lihaug
Lea Aarø-Stillesby og Hanne Skarsvaag

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten