Vil avlive mytene om ADHD

Sist oppdatert
01
.
10
.
2020
Kategori

Det finnes mange myter om ADHD der ute. Generalsekretær Gry Lunde i ADHD Norge vil avlive disse mytene. En av måtene å løse det på, er å snakke om diagnosen. Slik som Janne Rønningen gjør i podcast-intervju med Espen Thoresen.

− Som den største organisasjonen innen psykisk helse, er det vår oppgave å få bukt med mytene og stigmaene. Forekomsten av ADHD i samfunnet vårt i forhold til andre diagnoser, er høy, uttaler generalsekretær Gry Lunde til VG.

Samtidig påpeker hun at det er en myte at stadig flere barn og unge får diagnosen, og en myte at stadig flere får medisiner.

− Den største økningen er blant voksne, men forekomsten er stabil blant barn og unge, sier hun.

− En del av personligheten

Det å kunne snakke åpent om diagnosen, kan være en måte å få bukt med stigmaene på.

ADHD Norge har samarbeidet med journalist Espen Thoresen om en serie med podcast-intervjuer med kjente personer som har ADHD.

En av dem som har blitt intervjuet av Thoresen er stand-up komiker og lærer Janne Rønningen. Hun har ADHD, og oppdaget det da hun var 25 år. Det er en del av henne og ikke noe hun forsøker å skjule.

− Man er jo annerledes når man har ADHD. Men det er jo en del av personligheten min. Hadde jeg vært en annen hadde jeg vært død, sier hun i podcasten.

− Kjeder meg aldri

Rønningen mener at det er flere sider med å ha ADHD.

− Jeg har mye energi. Jeg kjeder meg aldri!, sier hun.

Hun har også et råd til andre som har ADHD.

−Vær glad for at du har mye energi. Personer som har ADHD er mye mer modigere, morsommere og dedikert til det de holder på med, mener Rønningen.

Hør ADHD Norges podcaster her

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten