Wenche Foss ærespris for 2021

Sist oppdatert
03
.
09
.
2021
Kategori

Vi er stolte av å kunne fortelle at i dag ble ADHD Norge tildelt Wenche Foss' ærespris for 2021. Prisen deles mellom en person og en organisasjon, og skal gå til noen som i sterk grad kan identifiseres med Wenche Foss' livsglede og engasjement. Vi synes det er ganske stas å dele den med Herman Flesvig, som er et stort forbilde for mange av våre medlemmer.

Nestleder Thomas Idem og generalsekretær Gry Lunde

Vi dedikerer denne prisen til alle barn og unge som strever med å skjerpe seg, sitte rolig, tenke seg om, konsentrere seg, holde ting inni seg, skaffe seg venner, få til leksene, lære av feilene sine, vente på tur og slutte å tulle.  

Det er også en pris som går til barn og unge som møter voksne på deres vei som mener at de som ikke passer inn må plukkes ut av klassen, bursdager og helst samfunnet for øvrig.  

For det finnes fortsatt voksne som har disse holdningene – enda denne måten å drive skole, barneoppdragelse og samfunn på, var noe vi offisielt sluttet med for mange år siden. 

Dette er en pris til foreldre som møtes med holdninger som at de har vært dårlige oppdragere, at de tvangsmedisinerer barna sine, at problemene barna sliter med er en sosial konstruksjon og at diagnosen ikke finnes.  

Dette er en pris til de som står i kryssilden for andres meninger og i verste fall andres fordømmelse. Det er også en pris til de som har vært et sånt barn som vi beskriver, og som etter år med utfordringer først får diagnosen i voksen alder.

Vi vil også takke  juryen som er Ellen Horn, Fabian Stang og Ulf André Andersen. Dere er modige i valgene deres, og ved å tildele oss denne prisen viser dere at vårt arbeid både virker og er viktig. Denne pallplasseringen viser at arbeidet vårt nytter.


Bilde kreditering:
Tor Lindseth

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten