Bokanmeldelse: ADHD og samliv

Sist oppdatert
01
.
10
.
2020
Kategori

Psykolog og fagbokforfatter Sverre Hoem har skrevet sin fjerde bok, denne gang om ADHD og samliv. Her får vi følge to par og forfatteren selv i deres møter med små og store utfordringer i samlivet.

I mars ga psykolog og forfatter Sverre Hoem ut sin fjerde bok med tittelen «ADHD og samliv». Dette er forfatterens tredje om ADHD. Voksne med ADHD har ofte mindre konvensjonelle og mer konfliktfylte samliv enn andre, noe som gir flere samlivsbrudd og kortere levetid for parforholdet.  

Boken gir gjennom eksempler, historier, fagstoff og refleksjoner veiledning til hvordan du kan være en god partner i et samliv hvor en eller begge har ADHD. I boken følger man to par i tillegg til forfatteren selv og deres møter med samlivets utfordringer i hverdagen. Temaer i boken er emosjonell nærhet, kommunikasjon, konflikthåndtering, økonomi og arbeidsfordeling. Forfatteren gir gjennom råd, veiledning og egne erfaringer par med ADHD bedre forutsetninger for å lykkes i forholdet. Ifølge forfatteren er det best prognose når kjærlighet kombineres med kunnskap.

Sverre Hoem har lenge vært opptatt av ADHD og samliv, og dette er den første norske boken om ADHD og samliv. I boken dukker forfatteren selv opp i teksten med egne erfaringer om ADHD og samliv. Det veksles mellom tekst og historiefortelling som gjør boken lett å lese og følge.  

Det gir boken troverdighet at forfatteren trekker inn egne erfaringer, både som partner med ADHD, og med betraktninger som psykolog med erfaringer med par med ADHD. Boken henvender seg like mye til den som har ADHD i forholdet, til den som ikke har ADHD. Boken er rik på eksempler, og forfatteren er ikke redd for å gå inn i vanskelige følelser og dilemmaer knyttet til både samliv generelt og til ADHD-diagnosen. Alt i alt en ærlig, autentisk og aktuell bok om ADHD og samliv, anbefales!

Oslo: Gyldendal forlag, 2020. ISBN 9788205534513

Se vår bokoversikt

Bilde kreditering:

Andre leste disse artiklene også

No items found.
← Tilbake til oversikten